Skinhead Front
" Το ουρλιαχτό της αγέλης μας πάντα θα είναι απωθητικό για τα κοπάδια "



Πολεμιστές ενός κώδικα τιμής...

YAKUZA... Μία λέξη μυστήριο για πολλούς καθώς εκπροσωπεί τη μεγαλύτερη ιαπωνική εγκληματική οργάνωση παγκοσμίως. Συνδεδεμένη με CLANS και ιεραρχίες, για τους πολλούς, βάσει κυρίως κάποιων ταινιών. Δυστυχώς δεν υπάρχει μία ολοκληρωμένη άποψη για το τι πραγματικά ήταν οι YAKUZΑ. H ιστορία ξεκινάει το 17ο αιώνα από χαμηλές τάξεις samurai του βαθμού ''HATAMOTO'' o οποίος μοιάζει με ένα τέταρτο του shogun, δηλαδή πολεμιστές πλουσίων φεουδαρχών, όπως συνηθιζόταν στην τότε Ιαπωνία. Ήταν φτωχοί πολεμιστές που κατείχαν το δρόμο του σπαθιού -IAIDO- και είχαν περίεργη αμφίεση για την εποχή, με διαφορετικά ρούχα και μαλλιά από τους άλλους samurai. Μία σέκτα τους με το όνομα MACHI YAKKO αντιδρούσε στα δρώμενα της εποχής και πήρε στα χέρια της τη δικαιοσύνη καθώς οι φτωχοί τότε ήταν αναλώσιμοι εκείνη την εποχή.

Πιστοί ο ένας στον άλλον ακολουθούσαν το BUSHIDO (κώδικας τιμής του πολεμιστή). Κατά την εποχή ENTO και μετά τη κυριαρχία της TOKUGAWA SHOGUNATE (φατρία που κυριάρχησε μετά τους πολέμους των φατριών) ήταν καιρός για την επίτευξη ειρήνης. Οι SHOGUN αποσύρθηκαν εντελώς στα κάστρα τους και άφησαν το σπαθί στην άκρη και το εισόδημα τους προερχόταν από τους DAIMYO. Οι εγχώριες συναλλαγές και η καλή γεωργική ανάπτυξη της Ιαπωνίας ανέβασαν κατά πολύ τα πλούτη των εμπόρων και πληρώνανε τους φρουρούς-προστάτες SAMURAI των φεουδαρχών SHOGUN με ρύζι το οποίο τo πουλούσαν στην αγορά και έτσι προσδιοριζόταν ο μισθός τους. Δεν άργησε όμως να έρθει η κοινωνική αποσταθεροποίηση από τους φόρους του κράτους καθώς τα εισοδήματα ήταν λίγα για πολλούς μιας και τη δύναμη την είχαν λίγες CLANS. Έτσι ξεκίνησε ένα πλάνο της MACHI YAKKO clan κάνοντας εξορμήσεις σε άλλες CLAN και φέουδα, κλέβοντας και σκοτώνοντας τους πλούσιους SHOGUN k SAMURAI. Αυτοί ονομάστηκαν RONIN, SAMURAI, δεν είχαν αρχηγό και ήταν ενωμένοι κάτω από δεσμούς φιλίας και αδελφοσύνης ακολουθώντας πάντα το BUSHIDO. Δυσαρεστημένοι με το κράτος και τη τακτική του, εναντιώθηκαν στα όργανα του και σε κάθε κρατικό φορέα καταστολής. Το μεγάλο άνοιγμα ήρθε την εποχή του τζόγου. Όταν όλος ο κόσμος έπαιζε τυχερά παιχνίδια, οι RONIN, εξασφάλιζαν έναντι αμοιβής την ασφάλεια του παίχτη κατά το παιχνίδι.

Με τον καιρό αφού στις τάξεις της clan ερχόντουσαν όλο και άλλοι ronins, η clan ανέβαινε, καθώς προσέλαβε και υπαλλήλους OYABUN, με δικαίωμα να μεταφέρουν και KATANA, δικαίωμα το οποίο είχαν μόνο οι SAMURAI. Με τα χρόνια γινότανε όλο και πλουσιότερη καθώς ο τζόγος μεσουρανούσε. Ο όρος YAKUZA προήρθε από ένα συνδυασμό 3 καρτών της τράπουλας ο οποίος σε έκαιγε και έχανες το παιχνίδι. Με αποτέλεσμα ο χαμένος να διαμαρτύρεται και στο τέλος να γίνεται αλλόφρων και να χάνει τη ζωή του από τους προστάτες RONIN των άλλων παικτών. Έτσι η λέξη YAKUZA ήταν κάτι σαν τη κακή τύχη, καθώς ο θάνατος ήταν σίγουρος σε αυτά τα μέρη που παίζονταν μεγάλα για την εποχή ποσά. Με τον καιρό και πάντα κατά βάση του κώδικα τιμής οι πιο παλιοί ανέλαβαν την αρχηγία της σέκτας ονομάζοντάς την YAKUZA. Υπήρχε παράδοση, ιεραρχία, αφοσίωση αλλά και ελεύθερη βούληση του πολεμιστή, πράγμα που δεν υπήρχε με τους δουλοπρεπείς SAMURAI. Ο κόσμος μίσησε τη YAKUZA λόγω της μεγάλης έξαρσης του τζόγου και των πολλών θανάτων. Με τα χρόνια ανέλαβαν θέσεις και αρχηγίες παντού σε όλη την Ιαπωνία ενώ ο ρόλος της εργασίας τους ανοίχτηκε και σε άλλους κλάδους, όπως προστασία μαγαζιών, επιχειρήσεων κ.λ.π.

Πιστοί στο μεγάλο αρχηγό και τηρώντας αυστηρά τις αρχές του bushido και της ιεραρχίας, η YAKUZA υπάρχει μέχρι σήμερα, και τη βρίσκεις παντού, μέχρι και στο κοινοβούλιο της Ιαπωνίας. Τους κράτησε ζωντανούς η αρχή του κώδικα τιμής, καθώς και οι τιμωρίες, λόγω της ελεύθερης βούλησης του καθενός oyabun ακολουθώντας κατά γράμμα το iaido. SEBUKU καθώς και YAMO RYU ήταν οι μέθοδοι τιμωρίας οι οποίες πράττανε τα ίδια τα μέλη που έσφαλαν ενώπιον των αρχηγών τους. TATTOOS με παραδοσιακά σύμβολα και μοτίβα δήλωναν τη θέση του πολεμιστή στην CLAN, καθώς και το χαρακτήρα του. Αλλά η τεράστια δύναμη που απέκτησαν ήταν μέσω του χρήματος και της φοβερά αυστηρής διαχείρισης των επιχειρήσεων τους, πάντα πιστοί στους άγραφους νόμους του bushido. Οι αρχές και η τιμή τους ήταν πάνω από όλα, ακόμα και από τους αρχηγούς τους. Αν νόμιζε κάποιος OYABUN ότι κάποιος αρχηγός διέπραττε λάθος τα καθήκοντα του και δεν ήταν πιστός στις αρχές του, μπορούσε να εναντιωθεί καλώντας όλους τους αρχηγούς της YAKUZA για συμβούλιο, με αποτέλεσμα τη τιμωρία και την ατίμωση του ή το θάνατο του OYABUN πάντα με το παραδοσιακό τρόπο.

Οι YAKUZA ξεκινήσανε από τις χαμηλές τάξεις και συνεχίζουν μέχρι σήμερα.. Τιμή με κάθε κόστος...