Skinhead Front
" Το ουρλιαχτό της αγέλης μας πάντα θα είναι απωθητικό για τα κοπάδια "



Δίχως συμβιβασμούς, δίχως μόδες..


Ανάθεμα τις μόδες σας

Τόσα χρόνια η ίδια ιστορία

Να μη μας πούνε ρατσιστές…

Από το κομμάτι "Αίμα και Τιμή" των Σύμφωνο Μολότοφ.

Μία μόδα για να διαδοθεί πρέπει να κάνει συμβιβασμούς. Πρέπει να κάνει ελιγμούς ώστε να διεισδύσει όλο και πιο πολύ στη κοινωνία. Πρέπει να αρνηθεί πράγματα ή να δεχτεί κάποια άλλα. Αντιθέτως μία υποκουλτούρα η οποία δεν αποσκοπεί στους στόχους που θέτει μία μόδα περιθωριοποιείτε περιχαρακώνοντας έτσι τις βασικές αρχές ύπαρξης της από τα «πρέπει» της κοινωνίας.

Αν λοιπόν θεωρήσουμε πως οι skinheads είναι μόδα τότε για να έχει μέλλον αυτή η μόδα θα πρέπει να βρει τρόπους να εξαπλωθεί. Πρώτο και βασικό βήμα όσον προσεγγίζουν αυτή τη φάση ως μόδα είναι να μη τους πουν ρατσιστές. Να μην τους πουν φασίστες, να μην τους πουν νεοναζί. Δεν προβληματίζονται για το τι σημαίνουν αυτά αλλά να μη τους χαρακτηρίσει κανείς έτσι γιατί αυτά θα σταθούν εμπόδια στη φάση. Όλοι οι άλλοι τίτλοι βέβαια είναι ευπρόσδεκτοι. Για να μπορέσουν λοιπόν να υπάρχουν αρχίζουν κατ αρχάς να προσαρμόζουν δικαιολογίες στα μέτρα τους ώστε να μπορέσουν να βρουν μία φόρμουλα για να αποδείξουν πως δεν είναι τίποτα από αυτά που αναφέρθηκαν. Έπειτα σειρά έχουν οι ρατσιστικές νοοτροπίες. Μακριά λοιπόν από τους skinheads αυτούς οι κακοχαρακτηρισμοί των μεταναστών, των πούστηδων, των ναρκομανών κ.λ.π. Βέβαια διατηρούν το «μένος» για τους χίπις άσχετα με το αν αυτοί αποτελούν μεγάλο κομμάτι του κοινού τους. Η ιστορία λοιπόν εξελίσσετε κάπως έτσι και αντικρίζεις δήθεν πατριώτες στο ίδιο μικρόφωνο με αναρχικούς, κάποιους που κατ άλλα δεν ασχολούνται με πολιτική σε πολιτικοποιημένες antifa συναυλίες, χίπικα γκομενάκια να χειροκροτούν και ραστάδες να κάνουν pogo

Επειδή βασικό χαρακτηριστικό της δικιάς μας γενιάς είναι η αξιοπρέπεια οφείλουμε αυτό που αγαπάμε να το διατηρούμε αληθινό και καθαρό. Αυτή η υποκουλτούρα λοιπόν δεν έχει σκοπό να γίνει μαζική διασκέδαση. Αν υπάρχει κάτι μαζικό που επιθυμούμε αυτό είναι η αντίδραση. Όχι οι μπυροποσίες, οι διακοπές και τα γκομενιλίκια. Σκοπός μας είναι η ύπαρξη αυτών των παρεών, αυτών των ομάδων, αυτών των ατόμων που δε τους νοιάζει αν θα τους πούνε ρατσιστές ή φασίστες. Τους νοιάζει να χαράζουν τον δρόμο τους αυτοί. Δίχως να προσαρμοστούν σε κανέναν κοινωνικό καθωσπρεπισμό. Αν δεν γουστάρουν να γίνεται η γειτονιά τους γκέτο θα το πουν ωμά και ξεκάθαρα. Αν δε γουστάρουν τα πουστράκια ομοίως. Αν σιχαίνονται τους βολεμένους αστούς και τα κόμματα θα το δηλώσουν. Δεν έχουν ανάγκη να κρύψουν τίποτα ώστε να γίνουν αποδεκτοί γιατί δε θέλουν να είναι πουθενά αλλού αποδεκτοί πέρα από το δικό τους κύκλο.

Η ανάγκη λοιπόν της δικής μας υποκουλτούρας είναι η εξάπλωση σε συνειδήσεις και όχι σε συνήθειες. Αγαπάμε τη φυλή μας, θέλουμε να μείνουμε διαφορετικοί, αγαπάμε τη Πατρίδα μας και πιστεύουμε στη κοινωνική δικαιοσύνη και την αξιοκρατία. Όπως και να μας ονοματίσουν λοιπόν δεν έχουμε να δώσουμε καμία εξήγηση. Όποιος πραγματικά θέλησε να δει ποιοι πραγματικά είμαστε το έκανε και διάλεξε στη συνέχεια τη πλευρά του. Χρειαζόμαστε ανάμεσα μας προσωπικότητες. Κάθε ένας skinhead ανάμεσα μας σέρνεται στα μέτωπα δεκάδων καθημερινών πολέμων. Αν δεν είναι ικανός ή δε θέλει να πολεμήσει ας μείνει μακριά μας. Είναι δύσβατος και παράξενος ο δικός μας δρόμος. Αλλά ξέρουμε πολύ καλά πως είναι τουλάχιστον αληθινός. Είναι ο δικός μας δρόμος, που διάνοιξαν οι δικές μας προσπάθειες και η δική μας θέληση. Και αν υπάρχει κάτι για το οποίο θα είμαστε πάντα περήφανοι είναι πως συνεχίζουμε να πορευόμαστε σε αυτή τη ρομαντική τροχιά ….